En väldigt söt och god historia. Då var det dags att dela med mig av nyårsaftonens efterrätt. Jag åt det när jag var liten, när jag var och hälsade på hos min farmor i Tyskland eftersom det på den tiden inte hade kommit hit till Sverige men fanns där
Det går att få till goda och nyttiga efterrätter utan att behöva oroa sig för vikten. Det är gott med något sött efter maten men det behöver inte innebära massa socker och kalorier
Jag älskar att göra tårtor i vackra silikonformar, och den här har blivit min favorit. Tårtan består av en panacotta med Callebauts gold choklad som smakar kola,toffee,smör,grädde och lite salt, den är helt oemotståndligt god
Men om man blandar det med lite söta morötter och palsternacka så får man också den där goda salta smaken tillsammans med den lite sötare smaken från rotfrukterna och det blir riktigt riktigt mumsigt
För att V skulle orka vara med i processen hela vägen från degsättning och fram till de färdiga munkarna, valde jag att göra en enklare variant med bakpulver istället för jäst
De frusna hallonen strös över och till sist hälls marängen över alltihop. Krossa kexen och strö dem på bottnen av en ugnssäker form, ca 27cm i diameter. Efterrätten skall vara ca 1-2 minuter i ugnen i 250 grader, eller tills marängen blir litet brun
Häromdagen hjälptes Lilla I och jag åt att skörda de allra första krusbären för i år, och de hamnade i en lättgjord och god fika- eller efterrättskaka som är både glutenfri och mjölkfri
Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
I helgen fick jag en massa “hemlagda” ägg av en vän, som har höns, och kände att jag måste hitta på nåt för att ta till vara på äggen och då fick det bli en matpaj med lite medelhavstema
Anette och jag åt en god lunch tillsammans i lördags medan vi väntade på att hockeyn skulle börja. Härlig brytning med det krispiga äpplet i, len avocado och syrlig ostsås
Här kommer mitt recept på denna rätt som alltså fungerar både som efterrätt, mellanmål och middag. Lät mig inspireras av Jenny häromdagen och testade att laga en kesokaka, som är som en blandning av ostkaka och pannkaka
Egentligen kalasade jag och mina kollegor på tårtan i går men tänkte bjuda er på receptet i dag. Tid för ledighet, tid för njutning och tid för att kanske bjuda in sina vänner på tårtkalas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.