Helena är min goa arbetskollega som är riktigt duktig på det här med bak- och matlagning. Vi jobbar inte på samma avdelning, nej inte ens på samma förvaltning men vi sitter ändå fysiskt rätt så nära varandra och kan vinka genom en glasdörr
Sätt ugnen på 225°C. Det går lika bra med färdig smördeg, eller färdig pajmix som blandas med vatten. Blanda ingredienserna till pajdegen och tryck ut i en pajform, alt bred ut den färdiga smördegen
Bakarassistent Isabel hjälpte till att ta ut kakorna och att slå in dem. Jag har länge letat efter recept på kex som inte är så jättesöta och som kan passa till lite ost
Ett snabb bakat tunnbröd utan jäst med härlig smak av anis, fänkål och kummin. Har man inte så brått kan man försöka få de lite rundare och finare, men smaken är densamma
Här kommer ett sista inlägg innan vi åker iväg till Turkiet imorgon. Nyligen hittade jag ett paket räkor i frysen och beslöt mig för att göra en rätt som jag brukade göra mycket förut
I lördags när jag var i Skåne hade jag mitt matuppslag i tidningen Barometern, den här gången med temat vad man kan göra en söndagseftermiddag i köket så här i vintertid
Gröna februari lider mot sitt slut, och här kommer månadens sista recept. Men ni behöver inte oroa er, vi tjejer kommer inte att sluta här utan nya spännande saker är på gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.