Olika fyllningar till bullarna finns under mina recept. Knåda för hand i ca 10 minuter eller i maskin tills degen känns smidig och inte längre fastnar på bakbordet. grädda 225 grader 6-8 minuter. 1 pkt jäst. 11/2 dl socker. 14 dl mjöl. ev 1 tsk kardemumma
Vanilj- och kardemumma doftande bullar och nyplockade. 100 gr smör, smältes. 5 dl mjölk1 pkt torrjäst3 tsk kardemumma1 dl vit sirap2 ägg +1 till pensling1 tsk saltca 1,4 L vetemjöl. Ca 10 min i maskin och längre för hand. Låt degen jäsa övertäckt till dubbel storlek, 1-2 timmar. Vanilj- och kardemummabullar, 20 st. Ca 100 gr smörVaniljsocker (med svarta prickar i). Skär varje del i 10 lika stora remsor och snurra ihop dem. Pensla snurrorna med 1 uppvispat ägg. Gräddas i 220 gr ca 15 min. 100 gr smör, smältes
Skär några centimeter-tjocka remsor av degen och snurra en remsa i taget, snurra ihop till en knut. Jag lagade en deg och av den gjorde jag två sortersbullar
Hallonbullar, vanilj- och kanelbullar & även nutellabullar. Vanilj- och kanelfyllning. Det hela resulterade i att jag till slut hade en stor bullhög framför mig med tre olika sortersbullar
Älskar man nutella då måste man baka dessa saftiga och goda bullar. 175 gram smör. 1/2 kryddmått salt. Ca 11/2 liter vetemjöl. Skär sedan cirka 1-11/2 cm breda remsor från den vikta degens kortsida, och tvinna längderna så att det blir små snurror. In i ugnen ca 6-8 min. 12 50 gram jäst för söta degar. 175 gram smör. 1/2 kryddmått salt. Ca 11/2 liter vetemjöl
fördela krämen o rulla ihop o skär ut bullar. 150 g smör. 1 msk stött kardemumma. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 175 g rumsvarmtsmör. Jäs 1 timme. In i 225 grader i ca 8-10 min. 150 g smör. 1 msk stött kardemumma. 1 tsk vanilsocker med äkta vanilj. 175 g rumsvarmtsmör
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Forma degen till bullar och jäs i ytterligare 30 minuter. Grädda i 200-225 grader i ca 10 minuter. 1 tsk salt. 1 msk brödkrydda (valfritt). 1 dl farinsocker. 11/2 l mjöl (se kommentar). 1 ägg. 1 ägg till pensling
På tal om julgodis kör jag nu en slutspurt på det och här kommer recept på 3 sorters smarrigt julgodis som också är jätteenkla att göra. 1 dl vispgrädde. 1 msk honung. 1 msk ljus sirap. 1 dl vispgrädde. 1 msk honung. 1 msk ljus sirap
Grädda plåtarna i mitten av ugnen på 200-225 grader i ca 12 minuter eller tills de fått fin färg. 1 tsk salt. 150 g smör. 1 tsk stött/malen kardemumma. ca 10-12 dl vetemjöl. 5 - 2 tsk kanel. 1 ägg
favoritbullar. Gugges vanilj bullar fyllda och formade med kärlek. Vill du göra hjärtformade bullar som jag gjorde denna gången så rulla degen från ena långsidan mot mitten, och lika från andra hållet
Tre sorters kakor. 1 dl socker. Grädda i 175 grader i ca 10 min när de är färdiga och varma skär du snittkakaor på diagonalen klart. Grädda kakorna i 175 rader i ca 10 min klart. Grädda dessa kakor i 175 garder i ca 8 min. 9 Oktober, 201417. 1 dl socker. 175 grader. ca 10 min. 175 r. ca 10 min. 175 g
Jordgubbar och lime har klara ler-och-långhalm-kvaliteter. Här kan du följa 175 grader på Instagram. 1. Visst, tiden mellan hägg och syrén var kort i år
Dela degen i 30 bitar och rulla till runda bullar. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen 8-10 min. 150 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt. 1 dl strösocker. 1 msk stötta kardemummakärnor. 10- 11 dl vetemjöl. 1 uppvispat ägg till pensling
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.