Då såldes gurkan från Västerås i hela landet och t. Ändå är vi inte så många gurkodlare här, i alla fall inte om man jämför med de gurkodlingar som förekom i staden på 1700-talet. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 2-4 tsk gula senapsfrön. 4-15 dillkronor efter tycke och smak och vad du har hemma. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 2-4 tsk gula senapsfrön. 4-15 dillkronor efter tycke och smak och vad du har hemma
10-12 gurkor. och låt stå ca 3-4 timmar, dom ska smaka salt. Koka upp lagen och låt koka 5-10 min, häll den över gurkorna och sätt på locken. 10-12 gurkor
Jag använde mig av glasburkar med lock ifrån IKEA. Idag när vi var och handlade så såg jag jättefin krondill och Västeråsgurka så jag bestämde mig för att göra inlagd gurka
1 kg västeråsgurka. 1 tsk senapsfrön. 0. 5dl salt. 1 dl ättiksprit. 3. 3 dl strösocker. persilja. Blanda skivorna med socker och salt låt stå tills det blir en lag
Baharat är en krydda man ofta stöter på i recept från mellanöstern. En mini-baharat-krydda som är väldigt god till t ex kött gör du av cirka 1 msk kryddpeppar och 1 msk kanel, 3-4 st kardemummakapslar och 2 kryddnejlikor
Här kära vänner kommer ett tips, från oss till er. VeganÖvrigt InlagdVästeråsgurka. passa på att inhandla några kilo Västeråsgurka nu när den är i säsong och finns i ett smärre överflöd, och lägg in den enligt receptet nedan
Västeråsgurkan står sig månader i kylskåp och är dessutom en utmärkt ge-bort-present. Dagens recept är ett typiskt sensommarrecept med inlagd gurka- gott till såväl en smörgås som till höstens grytor och biffar
Jag diskar ur grädd- eller mjölkpaket med skruvkork just för att frysa in saft, perfekt till det. Nu tänkte jag istället visa den fina rabarbersaften som jag gjorde på rabarber frånegen trädgård
häll lite av saften på den kylda tallriken och dra ett skedblad igenom - då saften inte flyter samman igen, utan stannar och geléar sig, så är det färdigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.