1 Stek1,5
kg fransyska ca 1 msk Herbes de Provence, efter smak ca 1 msk timjan, efter smak ca 1 msk vitlökspulver, efter smak ca 1 msk persilado, efter smak smör, att bryna steken i
1 Alternativ
1: Ugn aluminiumfolie, för inbakning av stek
1 Alternativ
2: Croc Pot/Slow cooker2 rödlök, skalade och klyftade 0,5 kg morötter, skalade och delade 0,5 dl vatten 1 tärning grönsaksbuljong
1 Rostade
rotfrukter1 huvud kålrot, skalad och stavad 1 huvud rotselleri, skalad och stavad 5 palsternackor, skalade och stavade 1 kg morötter, skalade och snedskurna 3 msk olivolja ca 4 msk svartvinbärsgelé
1 Sås2-3
dl sky från steken 3-5 dl grädde, 40% 2 msk svartvinbärsgelé soja, för sälta och färg ca 3 msk maizena redning ev. persilado eller vitlökspulverStek
Smält smör i stekpannan. Bryn steken runt om tag ur steken ur pannan och krydda . Alternativ 1: Ugn
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg steken i aluminiumfolie. Låt steken tillagas i ca 2 timmar. Det ska ha bildas rikligt med vätska i “paketet “ för att den ska vara klar. Alternativ 2: Crock Pot/slow cooker
Lägg de skalade och delade morötterna och botten av en "Crock pot" tillsammans med den skalade och klyftade rödlöken. Lägg i en grönsaksbuljongtärning och häll i 0,5 dl vatten. Lägg sedan steken på löken och morötterna. Sätt "Crock pot" på hög värme 4-5 timmar. Allra bäst är låg värme och dubbla tiden för tillagning. Snabbinlagd gurka
Skala gurkan och skiva tunt. Blanda ättika, socker, vatten och kryddor. Garnera med persilja. Låt stå i kylskåp ett tag före servering. Helst en timme. Rostade rotfrukter
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg de skalade och tillskurna rotfrukterna på en lätt oljad plåt. Blanda rotfrukterna med oljan och sprid ut på plåten för bästa tillagning. Tillaga rotfrukterna i ugn i ca 1h, att kålroten blir orange när den är klar funkar som en bra måttstock Sås
Sila av skyn, från antingen croc pot eller foliepaketet, i en kastrull. Tillsätt grädde, koka upp. Tillsätt gelén, soja och red av såsen till lämplig tjocklek och smak.
Jag gör den på flankstek, men det funkar säkert även med rostbiff eller annat ”biffkött”. Garnera med strimlad purjo eller salladslök och servera med ris och eventuellt broccoli
Garnera med timjankvistar. Skala och skär rotfrukterna i skivor. 700 g blandade rotfrukter. 1700 g blandade rotfrukter , t ex morot, kålrot, palsternacka, persiljerot 500 g potatis vältvättad 4 msk rapsolja 1 msk timjanblad plockade 1 tsk flingsalt Dressing 2 msk rödvinsvinäger 1 msk färskpressad citronsaft 1 msk flytande honung 3 msk olivolja 1 krm salt 1 krm svartpeppar Till garnering timjankvistar färskaSätt ugnen på 225. Vänd skivorna med stekspade 2–3 gånger under tiden. 1Lägg rotfrukterna och potatisen i en serveringsskål
Ingredienser Portioner. 4 Picklad rödlök 1/2 dl ättika (12 %) 1/2 dl strösocker 1 dl vatten 1 krm salt 2 rödlökar Sallad 800 g delikatesspotatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 äpple 2 röda spetspaprikor 1 röd chili 2 msk olja eller smör & rapsolja salt svartpeppar 1 dl majonnäs saften av 1 lime färska örter 4 - 8 grillkorvar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Real Mayonnaise 20 % rabatt Hellmann's 400 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.