+. Vad brukar ni ha för goda tillbehör till söndagssteken. Den klassiska husmanskosten faller aldrig ur tiden här hemma och nu äntligen börjar hösten komma och söndagsmiddagarna mer regelbundna
Ättiksinlagd västeråsgurka är ytterligare en klassiker som minsann inte går av för hackor. Perfekt att komplettera smörgåspålägget, eller som tillbehör till höstens grytor och stekar
Borsta och skölj gurkorna rena. Picka skalet med en gaffel och lägg dem i en stor bunke. Saltlag. Mät upp och häll i så mycket vatten att det täcker gurkorna
Borsta och skölj gurkorna rena. Picka skalet med en gaffel och lägg dem i en stor bunke. Saltlag. Mät upp och häll i så mycket vatten att det täcker gurkorna
Samtidigt som jag fick en massa äpplen så fick jag även 1 kg Västeråsgurka av min arbetskamrat. Kände mej väääldigt huslig där jag stod och kokade äppelmos och la in min egen gurka
Det känns lite lyxigt att få ställa fram en burk hemmagjord inlagd gurka till maten. I receptet har jag inte skrivit någon mängd senapsfrö, utan det är lite efter tycke och smak hur stark gurka man tycker om
Skölj gurkorna o skiva dem. Varva ner gurkor, dillkronor och senapsfrön i en stor kruka eller spann. Rör ihop ättika, salt, och socker tills sockret smält och slå över gurkan
Jag odlar mina västeråsgurkor i en drivbänk varje år. Bäst tycker jag är att förodla dom i växthus (eller inomhus) och sedan plantera ut dom när dom är några dm stora
Hittade detta receptet på internet. Var lite skeptisk först då jag inte skulle tillsätta vatten utan den enda vätskan som skulle användas var ättiksprit
27 May. 14. 43. Twitter. Facebook. Slottsstek med gräddsås och ättiksgurka. 0kommentarer. Jag gjorde slottsstek för ett tag sen och jag kommer definitivt att göra det igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.