Gott och dekorativt i juletid. Receptet på konserverade äpplen räcker till cirka 3 burkar 1 liter
10-15 små
fina äpplen av sorten Ingrid Marie (jag väljer ett annat äppleträd men med röda äpplen så att de blir lika dekorativa, skall även ta med lite paradisäpplen, kan ju lika gärna fylla ut hörnena i burken)
Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiär i det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
För att göra den här linsgrytan utgick jag från två olika recept på indonesisk fläskgryta. Jag ändrade och trixade lite med recepten för att göra grytan vegetarisk och för att anpassa den efter vår smak
Louise skriver. Detta blev riktigt gott. Lägg lergrytan i blöt i 15 min. Blanda 2 msk soja, en bit färsk rien ingefära, 3 dl koncentrerad äpplejuice och1/2 dl calvados- kan uteslutas
Jag har världens bästa man som förstår precis vad jag behöver. ) När jag var tvungen att jobba i lördags så körde han till Bondens marknad och köpte typ allt
1. Sätt ugnen på 180°. Skär svartkålen i 20 bitar, vänd i olivolja och strö över flingsalt. 2. Bred ut på plåt och baka i ugn tills de är krispiga, ca 5-10 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.