Vi har gjort den här rätten många gånger hemma, men eftersom jag inte hade något vitt vin hemma och var ganska less i matbutiken körde jag det bekväma alternativet med halvfabrikat
Lägg i svampen och låt bryna med. Inspirerad av makens jaktlycka under dagen idag, en älgkalv och en hjort, bestämde jag mig för att göra älgskavsgrytamed potatismos och lingonsylt till middag
Just nu är skogen helt belamrad av Karl-Johansvamp och andra goda soppar, vad är då godare än en pasta med mängder av grädde, parmesanost och vitlök för att göra av med lite av den, ett glas rött vid sidan skadar inte heller
Skillnaden är väl bara att den älgen man får på tallrikarna där har sprungit i en närliggande skog medan jag måste köpa skav från frysdisken… Denna form av gryta kräver inte många komponenter för att bli god, den är helt enkelt utsökt i all sin enkelhet
Veckans så otroligt goda pirog medsvamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Den gången jag tänker på var i samband med att vår son föddes i Umeå
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprättmed krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stek svamparna hela i en blandning av smör och olja tills de har fått fin yta på båda sidor
Min svamp får en lite sötma från honung, men du kan annars använda sötningsmedel om du vill. Mycket god blev den till en glutenfri ankleverterrine från Guyader som jag köpte med mig från senaste besöket på Åre Delikatess
Skillnaden är väl bara att den älgen man får på tallrikarna där har sprungit i en närliggande skog medan jag måste köpa skav från frysdisken… Denna form av gryta kräver inte många komponenter för att bli god, den är helt enkelt utsökt i all sin enkelhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.