Det firar vi med att gå på bio efter jobbet ikväll, bara han och jag. 2 port4 ägg3 msk grädde1 dl riven västerbottensostsalt peppargräslökpersiljarökta musslorBlanda ägg, grädde, ost, salt och peppar
Smula ner fetaost i en skål och blanda med yoghurt, honung, körvel och rödlök. 1 600-700 g varmrökt lax. 1 4 rökta laxfenor. 1Rensa fisken och lägg upp bitar på fatet
Knäck äggen i en skål och vispa dem med en visp tills de blandats väl. När det precis slutat fräsa men innan det hunnit bli bränt häller du i äggsmeten och rör hela tiden medan den värms upp
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g röktfisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Servera potatisen tillsammans medfisken. Tillsätt mjölk, grädde, fond och senap samt smaka av med salt och peppar Låt blandningen tjockna i stekpannan under omröring
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.